Dit is Max

Max van Trommel is 91 jaar en woont in goede gezondheid in Rotterdam.

Hij beschrijft in het boekje "Een band voor het leven" zijn herinneringen aan zijn verblijf in Twente tijdens de laatste twee jaren van de Tweede Wereld Oorlog. In die periode was hij ondergedoken bij de families Hofste en Geerdink. De herinneringen aan de angstige en pijnlijke gebeurtenissen en de mengeling van angst en geborgenheid zijn in Max samengesmolten tot een band voor het leven. 

In zijn verslag schrijft Max: "De herinneringen zijn gekoppeld aan diepe verbondenheid die ik met het gezin Geerdink  heb gekregen. Dankzij hun moed heb ik die voor mij angstige oorlogstijd kunnen overleven en ben ik in nu in staat geweest over die tijd dit verslag te schrijven".  

Nog jaarlijks keert Max terug naar Twente om een bezoek aan "zijn familie" te combineren met tochtjes door het mooie Twentse landschap.

Na de oorlog 
Door de oorlog heeft Max een aantal jaren schooltijd verloren. De basisschoolperiode was zwaar. Met moeite kwam hij, geplaagd door  nachtmerries en overdag moe ten gevolge van de angsten van de nacht, door de de jaren Gymnasium Haganum. Hij slaagde voor het staatsexamen met mooie cijfers. Zijn medicijnenstudie sloot hij na zes jaar af. Daarna was hij  werkzaam als huisarts, lector-hoogleraar huisartsgeneeskunde en later psychiater en psychiateropleider.